Acasă RacingWheels Tentația seducției

Tentația seducției

0 comentarii

L-am admirat într-un lung metraj american, două dintre primele mele machete auto metalice au fost replici la scară ale modelului, iar acum am avut ocazia să interaționăm cu acest Jag care amintește cu mândrie de victoriile de la Le Mans: XK140.

Superb! Poți să spui că-i „superb” și nu ai greși. E un Jaguar din vremurile în care automobilele erau „sculptate” în metal și nu construcții din multe mase plastice, a la Lego. Dar nu e doar un împlinit de frumusețea pe care o are. În spate, pe capacul descendent al portba- gajului, poartă cu mândrie o emblemă – Winner Le Mans 1951.

test jaguar xk140

În acel an, Peter Walker și Peter Whitehead se învârteau de 267 de ori pe faimosul circuit, la volanul unui Jaguar XK- 120C și după 3.611 kilometri reușeau să obțină laurii celei mai cele curse din lume! Era chiar prima victorie dintr-un șir de șapte, sfârșit – pentru moment – în anno domini 1990, când un anume Martin Brundle (fanii F1 vor tresări acum) punea trofeul învingătorului pe capota unui XJR-12, după 4.882 km. Aici, ca o paranteză, iată ce a însemnat progresul tehnologic în cea mai importantă cursă de anduranță din lume, în aproape 40 de ani: peste 1.200 km parcurși extra, adică un surplus de peste 30%…

Jaguar XK140 a fost urmașul de drept al lui Jaguar XK120 și a primit botezul iubitorilor de automobile în anul 1954. „Ta- tăl” său fusese lansat în 1948 și a fost unul dintre primele modele care a purtat numele Jaguar (până în 1945, automo- bilele produse de companie se numeau SS, numai că… anii celui de-al doilea Război Mondial lăsaseră cicatrici cumplite în sufletele britanicilor, iar inamicii germani, cu ai lor „SS”, deveniseră coșmaruri peste care nu se prea putea trece. Așa că, pentru a se evita orice asociere nefericită, marca SS și-a însușit un nume folosit până atunci doar pentru a alinta modele – Jaguar).

XK120 a fost și primul model sportiv produs de compania înființată de Sir William Lyons după deflagrația mondială cu numărul doi (trebuie să punctez aici și o chestie oare- cum ironică; deși părintele mărcii se numea Lyons, adică un nume foarte apropiat de „lions” – lei, în engleză – producă- torul a ajuns să se numească Jaguar). Practic, 120-ul a fost primul Jaguar sport. Punct!

Despre Sir Lyons se știe că nu era tocmai un liniștit într-un birou, fiind o fire foarte activă, care miza mult pe propriile idei și care pleca destul de rar urechea la păreri din exterior. Totuși, chiar și așa, își prețuia oamenii și inginerii alături de care lucra, iar mulți l-au răsplătit cu fidelitate, rămânând în structurile companiei perioade însemnate de timp (unii pe întreaga durată a carierei).

test jaguar xk140

Și nu doar soluțiile constructive alese i se datorează în mare măsură „șefului”. Se pare că tot domnul William este „responsabil” și de forma finală a roadster-ului XK (120, 140 sau 150), pentru că se implica foarte serios în tot procesul de design, deși nu avea studii de niciun fel și nicio înclinare artistică exagerată.

Orișicum ar fi fost, e la mintea cocoșului că le-a ieșit bine, seria XK, al cărei reprezentant îl avem și noi aici, fiind, alături de C-Type, D-Type ori E-Type, fundație solidă a piedestalului sportiv Jaguar.

XK120 a fost gândit ca un roadster (ulterior a fost construită și o versiune coupe) sportiv și extrem de elegant. La momentul lansării (1948) era cel mai rapid automo- bil de serie din lume, atingând o viteză de 120 mile/oră (193 km/h). E limpede acum de unde 120-ul din numele modelului? Primul pro- prietar a fost unul celebru, actorul american Clark Gable (Pe aripile vântului), care a intrat în posesia chiar a prototipului XK120.

Upgrade la 140… mile/oră

Seria XK m-a tentat încă din ado- lescență. Rolul său secundar, însă de mare efect, dintr-o producție Hollywood-iană mi-a rămas întipărit în minte. Cruel Intentions („Tentația seducției”), din 1999, îi avea pe Reese Witherspoon, Ryan Phillippe și Sarah Michelle Gellar în rolurile principale, iar un Jag XK din 1956 era miza unui pariu nebun, care implica inimi frânte, sex și legături primejdioase.

test jaguar xk140

Și cred că fix asta era XK în tinerețea sa, un Casanova al automobilelor. Spuneam de XK140 că a fost lansat în 1954; a fost produs până în 1957, în aproape 9.000 de exemplare, dintre care peste 7.500 cu volan pe par- tea stângă (procent destul de mare pentru un automobil britanic).

Comparativ cu versiunea 120, prezenta mici schimbări de ordin optic, în special în zona barelor și a grilei, însă o modificare majoră era consemnată în zona habitaclului, reorganizat pentru a oferi mai mult spațiu pasagerilor. Motorizarea de 3.441 cmc, cu șase cilindri în linie, folosea o soluție cu doi arbori cu came și dezvolta 140 kW/190 CP. Suficienți pentru ca măsurătorile vremii să dea un timp de puțin sub 9 secunde pentru atingerea valorii de 100 km/h cu plecare de pe loc.

test jaguar xk140

Viteza maximă constructivă nu o depășea cu mult pe cea a lui XK120 (în acte, 195 km/h), însă cu doar câteva modificări de ordin aerodinamic operate (ca de exemplu înlocuirea parbrizului cu niște deflectoare de vânt, Jag-ul XK140 reușea un record al categoriei sale în Belgia, pe circuitul Jabbeke: 141,53 mile/ oră (adică 227,73 km/h), o ispravă consemnată frumos pe o plachetă montată pe planșa de bord a automobilului nostru, produs tot în 1956, ca și cel din Cruel Intentions.

Exemplarul povestit de noi celebra recordul de viteză obținut la Jabbeke, Belgia: 141,51 mile/oră.

Astăzi, cu experiența automobilelor moderne, îi compătimesc nițel pe cei care se aruncau peste bariera celor 200 km/h într-unul de 1.390 kg, cu suspensie lamelară în spate și frâne cu tamburi. Curajoși, nene! Motorizarea de 3,4 litri sau, mai bine zis, blocul motor și alte componente constructive, au rămas în portofoliul Jaguar destul de mult timp și au fost folosite până la începutul anilor ’90.

I-a ieșit bine lui Sir Lyons. Chiar i-a ieșit. Mai ales la capitolul design. Poți parca un XK140 oriunde în lume, în fața unui palat, a unui conac chic sau chiar a unei clădiri cu aspect futurist. Peste tot ar arăta superb! Astfel de automobile au „plantat” microbul în cei ca mine sau ca dumneavoastră, cei care găsiți plăcere în a răsfoi paginile RacingWheels.

Citește și

Lasă un comentariu