Acasă 4x4Wheels Ghid de achiziție Škoda Octavia RS: Regina de performanță

Ghid de achiziție Škoda Octavia RS: Regina de performanță

de Daniel Popescu
0 comentarii

Noua generație Škoda Octavia RS este disponibilă pe piața din România pentru prețuri care încep de la aproximativ 32.000 de euro (cu TVA) pentru versiunea cu motor pe benzină, de 245 de cai-putere.

După prezentarea noii generații Octavia la sfârșitul anului 2019, versiunea de performanță RS a fost de asemenea actualizată în cursul anului trecut. O vei recunoaște relativ ușor datorită grilei frontale restilizate și vopsite în negru, dar și datorită prizelor de aer mai mari, la care se adaugă și farurile Matrix cu LED disponibile standard.

Versiuni pentru toate gusturile

Dacă ești fanul motoarelor pe benzină, atunci ai la dispoziție o unitate TSI de 2 litri, care generează 245 de cai-putere. Trebuie doar să alegi dacă preferi varianta cu o cutie de viteză manuală cu 6 trepte sau cutia de viteză automată DSG, cu 7 trepte, cu mențiunea că diferența de preț este de circa 1.700 de euro. Varianta pe benzină cu transmisie DSG este și cea mai performantă din întreaga gamă RS, cu 6,7 secunde necesare pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.

Noua Skoda Octavia RS

În schimb, pe piața din România, Octavia RS este disponibilă într-o singură versiune diesel, însă aceasta oferă gama completă de „bunătăți”. Vorbim despre o unitate TDI de 2 litri și 200 de cai putere, cuplată la o cutie de viteză automată DSG, cu 7 trepte, la care se adaugă și sistemul de tracțiune integrală.

Škoda Octavia a avut 3.706 clienți noi în România în anul 2020, potrivit datelor oficiale APIA. A fost cea mai vândută „compactă” de import.

Dotări generoase

Versiunea de performanță RS vine la pachet cu o listă bogată de dotări de serie, printre care se numără faruri LED Matrix, stopuri LED, jante de aliaj Comet de 18 inch, suspensie sport sau direcție progresivă. La interior vei avea parte de volan sport multifuncțional sau instrumentar digital de bord Virtual Cockpit, de 10 inch.

Noua Skoda Octavia RS

Pe de altă parte, Škoda îți pune la dispoziție o serie de dotări opționale. De exemplu, sistemul de aer condiționat Climatronic (225 euro), parbrizul încălzit (239 euro), scaunele față și spate încălzite (142 euro), conexiunea USB-C (132 euro) sau sistemul Head-Up Display (552 euro) vor contribui la creșterea confortului. În plus, există și o gamă variată de sisteme de asistență și de siguranță utile în special atunci când vrei să pleci la drum lung. Pe listă figurează sisteme precum Adaptive Cruise Control (345 euro), Dynamic Chassis Control (738 euro) sau Parking Assistant (546 euro).

În curând și în versiune plug-in hybrid

Octavia RS va fi disponibilă și într-o versiune plug-in hybrid cu motor pe benzină TSI de 1,4 litri și 150 CP plus motor electric de 115 CP. În total, sistemul plug-in hybrid generează 245 de cai putere, iar versiunea va avea transmisie automată DSG cu 6 trepte. De asemenea, autonomia electrică este estimată la 60 de kilometri (WLTP). Pe piața din Cehia, această versiune are un preț similar cu cel al variantei pe benzină cu cutie DSG, astfel că în România ar trebui să coste aproximativ 33.814 euro, cu TVA.

Octavia RS Combi pentru familiști: Noua Octavia RS este disponibilă în România și în versiunea Combi, care costă cu circa 800 de euro mai mult decât sedanul, indiferent de motorizarea pe care o alegi.

Text publicat în revista 4x4Wheels numărul 29.

Citește și

Lasă un comentariu