Acasă Moto În 2024, România va găzdui o etapă internațională de motocros

În 2024, România va găzdui o etapă internațională de motocros

de Eduard Gheorghe
0 comentarii

Competiția anuală „Motocross of European Nations”, organizată sub tutela Federației Internaționale a Motociclismului, se va desfășura între 13 – 15 septembrie 2024 pe circuitul TCS Racing Park.

 
După ediția 2023 a Campionatului Mondial de Motocros pentru Juniori desfășurată cu succes în aceeași locație, cluburile Top Cross TCS și Dual Racing Team au primit dreptul de a organiza în 2024 cea mai importantă competiție de motocros pe națiuni din Europa.
 
Startul festiv este programat vineri, 13 septembrie, iar sâmbătă și duminică, fiecare națiune va alinia la start câte patru piloți care vor concura la clasele 85cc (doi piloți), 125cc și 250cc.
 
Campionatul European de Motocros a fost organizat pentru prima oară în 1988 de FIM Europe, iar „Motocross of European Nations” este competiția în care cei mai buni piloți încearcă să obțină titlul pentru națiunea pe care o reprezintă.

“Fără îndoială organizarea Campionatului Mondial de Juniori pe circuitul TCS Racing Park a fost un succes și acest lucru este confirmat și de faptul că Federația Internațională de Motociclism (FIM) și Infront Moto Racing, promotorul competiției, au decis că o nouă competiție de top din motocros se va desfășura în România. […]”, a declarat Ciprian Popescu, organizator și reprezentant Dual Racing Team.

 

Adrian Răduță, organizator și reprezentant Top Cross TCS : „ […] Am refăcut complet circuitul pentru cursa de anul trecut și sunt mândru că această investiție dă rezultate și că vom organiza din nou pe TCS Racing Park o competiție de top din lumea motocrosului internațional”.

Citește și

Lasă un comentariu