Acasă Mașini noi Aston Martin DBX este primul SUV al companiei și are 550 CP

Aston Martin DBX este primul SUV al companiei și are 550 CP

de Bogdan Mirică
0 comentarii

După aproape un an de la apariția primelor teasere, Aston Martin a prezentat noul SUV al companiei. Primul model de acest gen dezvoltat de constructorul britanic se numește DBX și are o lungime de peste 5 metri.

Modelul este dezvoltat pe o platformă din aluminiu, iar masa totală ajunge la 2.2 tone. Întrucât avem în față un SUV, modelul promite o gardă la sol de 190 de mm, iar mulțumită unei suspensii penumatice, valoare acesteia ajunge până la 235 de mm.

Aston Martin DBX este echipat cu un motor pe benzină V8 de 4.0 litri biturbo care va putea genera până la 550 de cai putere și 700 Nm. Modelul este echipat cu o transmisie automată cu nouă rapoarte și, bineînțeles, cu un sistem de tracțiune integrală.

De la 0 la 100 km/h, Aston Martin DBX va avea nevoie de 4.5 secunde, iar viteza maximă nu a fost limitată electronic, motiv pentru care aceasta ajunge până la 290 km/h.

Interiorul va fi echipat cu scaune sport și cu un ecran central de 10.25 inch. Și instrumentarul de bord va fi unul digital și va avea o diagonală de 12.3 inch.

Citește și

Lasă un comentariu